Over mij

Ik ben Liesbeth Spaansen, geboren op 12 oktober 1959 in Den Helder. Een echte jutter, want ik verzamel van alles en zie in veel spullen al een creatief doel. Wel jammer dat de dag maar 24 uur heeft…

Door verhuizingen woonde ik in Den Helder, Hoek van Holland, Tuitjenhorn, Leersum, Toldijk en nu in Doesburg. De Achterhoek is een fijne plek om te wonen.

Ik studeerde aan de pedagogische academie en ben enkele jaren in het onderwijs werkzaam geweest. Al had ik daar wel een omweg voor nodig via typiste en systeemoperator bij de Marine in Den Helder en als telefoniste bij een reisbureau in Doorn.

Een aantal jaren was ik bestuurslid van muziekverenigingen en ben dat nu van Stichting De Bronkhorster Molen. Na de geboorte van mijn twee zoons ging ik ook kinderverhalen schrijven. Vanaf 2004 ben ik correspondent voor Weekblad Contact in de gemeente Bronckhorst. Sinds april 2015 werk ik als redacteur bij Achterhoek Nieuws bv, de uitgever van onder andere Weekblad Contact.

Met fotograferen ben ik al vroeg begonnen. Mijn eerste foto maakte ik met het fototoestel van mijn moeder. Op mijn twaalfde jaar kreeg ik mijn eigen cameraatje, daarmee maakte ik vele foto’s. Ik maak foto’s bij mijn artikelen voor de krant. In die jaren zijn de camera’s steeds ‘gegroeid’. Ik fotografeer ook voor verenigingen en voor Achterhoekfoto.nl.

Creatief bezig zijn met foto’s waar ik kaarten van maak, stoffen, tierlantijntjes en verf doe ik in mijn spaarzame vrije tijd. Eens wil ik mijn kabouterverhaal afmaken en kinderboeken gaan schrijven.